• Toimitus alk. 5,90€
  • Ilmainen toimitus yli 50€ tilauksiin
  • Teemme työtä ympäristön ja lähimmäisen hyväksi
  • Toimitus alk. 5,90€
  • Ilmainen toimitus yli 50€ tilauksiin
  • Teemme työtä ympäristön ja lähimmäisen hyväksi

MIKSI KANNATTAA OSTAA KIERRÄTETTYÄ?

Miksi kannatamme tuotteiden ostamista kierrätettyinä?

Maailmassamme on jo olemassa uskomaton määrä vaatteita, tekstiilejä ja tavaraa. Kaikkea ei siis todellakaan tarvitse ostaa uutena. Kierrätyslöytöjen tekeminen on ekoteko. Yhden puuvillaisen t-paidan valmistamiseen kuluu yli 2000 litraa vettä. Vaateteollisuus on maailman toiseksi saastuttavin teollisuudenala. Nykyisin vaatteiden kohdalla puhutaan kertakäyttökulttuurista tai "pikamuodista". Onko järkevää ostaa uutena muutaman euron t-paita, joka kestää hyvänä vain muutaman pesun? Samaan aikaan kierrätyksissä on samalla hinnalla oikeasti laadukkaita ja kestäviä vaatteita. Kun ostat kierrätetyn tuotteen, säästät sen verran luonnonvaroja, mitä uuden valmistaminen ja kuljetus olisivat vieneet.

Laadukas materiaali on kestävää. Kierrätyskaupat ovat mainio paikka heille, jotka arvostavat kestäviä ja laadukkaita materiaaleja. Käytetyssä vaatteessa on jo ostaessa eräänlainen laatutakuu: Kun vaate on pesty jo useamman kerran, se on näyttänyt kestävyytensä. Kierrätetty vaate on jo pesty kerran tai useammin ennen kierrätykseen päätymistä. On siis pienempi todennäköisyys, että vaate enää seuraavissa pesuissa kutistuisi, haalistuisi tai venyisi.

Kierrätys on kiva harrastus

Ekologisuuden lisäksi kierrätystuotteiden ostaminen on tietenkin hyvä keino säästää myös rahaa. Lisäksi kierrätyslöytöjen etsiminen on kivaa! Kierrätyslöytöjen tekemiseen (niin nettikirppiksiltä kuin fyysisiltäkin kirppareilta) liittyy mukava jännityksen tunne. Koskaan ei etukäteen tiedä, mitä tällä kertaa saattaa löytyä. Kirpparilta voi löytää myös sellaista, jota ei saa enää mistään muualta, tai mitä ei ole koskaan Suomesta saanutkaan. Erilaisille keräilijöille kirpputorit ja kierrätyskeskukset ovat oikea aarreaitta. Myös askartelijat ja tuunaajat löytävät hyviä materiaaleja kirppareilta.

Kun tarvitset uuden asukokonaisuuden juhliin tai vaikkapa työhaastatteluun, voit löytää jopa koko asun asusteineen kierrätettynä kirppareilta. Verkkokaupassa tuotteita voi myös hakea hakusanalla tai etsimällä tietystä kategoriasta, jotta löytäisit juuri sen, mitä etsit. Hutiostoksia voi välttää lukemalla tuotekuvaukset ja katsomalla kuvia ja mittoja.

Ostamalla hyväntekeväisyyttä tekevien järjestöjen kirpputoreilta, tuet samalla näiden järjestöjen toimintaa. Näin saat ostoksestasi entistä paremman mielen. Ostamalla Talentti-kierrätyksen myymälöistä ja verkkokaupasta tuet Jyväskylän Katulähetyksen toimintaa. Tuotoillamme työllistetään paikallisia ihmisiä ja tuetaan monipuolista toimintaamme.