• Toimitus alk. 5,90€
  • Ilmainen toimitus yli 50€ tilauksiin
  • Teemme työtä ympäristön ja lähimmäisen hyväksi
  • Toimitus alk. 5,90€
  • Ilmainen toimitus yli 50€ tilauksiin
  • Teemme työtä ympäristön ja lähimmäisen hyväksi

Miten tuote päätyy verkkokauppaamme?

Verkkomyymälässä oleva tuote on käynyt läpi monta työvaihetta ennen päätymistään verkkomyymälään. Jokainen vaihe on tärkeä, jotta kokonaisuus pysyy hallinnassa ja myymälä näyttää hyvältä katsella. Tätä juttua kirjoittaessa verkkomyymälässä on näkyvillä yli 1500 tuotetta.

Verkkomyymälän kaikki tuotteet ovat lahjoitettuja. Lahjoitukset tulevat Talentti-kierrätyksen kivijalkamyymälöihin, myymälöiden yhteydessä oleviin keräyslaatikoihin sekä myymälöiden noutopalvelun kautta. Lahjoitettavien tavaroiden tulee olla ehjiä ja puhtaita. Verkkomyymälään valikoimme lahjoituksista vain pienen osan.

Lahjoitustavarat käydään ensin lajittelussa läpi ja päätetään, mikä sopii netissä myytäväksi. Monet tuotteet ovat merkkituotteita, vähän käytettyjä, haluttuja retrotavaroita tai jollain lailla harvinaisia. Otamme tietenkin myyntiin myös edullisia tavallisia vaatteita ja tavaroita.

Lajittelun ja tarkastamisen jälkeen tuote puhdistetaan, mitataan sekä tuotteistetaan. Tässä vaiheessa tuotteelle määritellään hinta sekä kirjoitetaan paperinen tuotekortti tuotekuvausta varten. Tuotteesta saatetaan joutua myös etsimään tietoa esimerkiksi valmistajasta tai valmistusajasta. Tämä vaihe vaatii tarkkuutta ja vie aikaa, sillä kierrätystuotteiden kanssa pitää olla tarkkana, että tuotetiedot tulevat oikein. Asiakkaalle on etämyynnissä tärkeää tietää tuotteen materiaali, mitat tai muut olennaiset tiedot. Puhdistamisen ja tuotekortin kirjoittamisen jälkeen tuote jää odottamaan valokuvausta.

Tuote kuvataan kuvaushuoneessamme. Käytämme kuvaamiseen järjestelmäkameraa, kuvausvaloja ja erilaisia taustakankaita. Jokaista kuvaa varten säädämme taustakangasta, valoja sekä kameran paikkaa. Valokuvauksen jälkeen tuote jää odottamaan kuvankäsittelyä. Kuvaamme materiaalia myös sosiaalista mediaa varten, sillä se on nykyään verkkokauppojen markkinoinnin kannalta tärkeä kanava. Suunnittelemme ja toteutamme erilaisia julkaisuja Facebookiin ja Instagramiin.

Jokainen verkkomyymälään päätyvä valokuva käsitellään kuvankäsittelyohjelmalla. Kuvankäsittelyssä kuva rajataan oikean malliseksi ja kokoiseksi. Niitä saatetaan myös terävöittää tai niistä voidaan poistaa kuvaan kuulumattomia virheitä. Kuvankäsittelyn jälkeen tuote viedään verkkomyymälään. Ennen julkaisua kirjoitetaan tuotekuvaus eli kaikki tarvittavat tuotteen tiedot. Lisäksi tuotetietoihin lisätään tuotteen kategoriat, hyllypaikka, toimitustavat ja muuta tietoa. Verkkomyymälään tulee näkyviin tuotteen kuva, tai kuvat sekä kuvaus mitoista, tuotteen valmistajasta, materiaalista ja muista asiakkaalle tärkeistä tiedoista. Tämän jälkeen tuote on valmis julkaistavaksi verkkomyymälässä.

Verkkomyymälässämme tuotteiden selailu ja ostaminen on tehty mahdollisimman helpoksi. Tuotteet on laitettu selkeisiin tuotekategorioihin. Meillä on käytössä oma asiakaspalvelun puhelinnumero ja sähköposti. Hyvät kuvat suurennusmahdollisuudella ja tarkat tuotetiedot auttavat asiakasta tutustumaan tuotteeseen ennen ostopäätöstä. Kun meille saapuu tilaus, sen tuotteet keräillään hyllyistä ja pakataan huolellisesti kierrätysmateriaaleja hyödyntäen. Talentti-kierrätyksen kuski vie postitettavat paketit Postiin tai Matkahuoltoon. Tilauksia on jo tullut ympäri Suomea aina Lapista pääkaupunkiseudulle. Yksi suosittu vaihtoehto on ollut ostaa tuote myymälänoutona, jolloin verkkomyymäläostoksen voi noutaa Seppälänkankaan myymälästä.

Kierrätystuote vaatii siis useamman erilaisen työvaiheen ennen verkkomyymälään ja asiakkaalle päätymistä. Työpäivään voi kuulua monipuolisesti erilaisia tehtäviä. Tuotekierto on jatkuvaa ja uusia tuotteita lisätään myymälään joka viikko. Kehitämme työtämme jatkuvasti ja pääsemme vielä taatusti oppimaan uusia asioita verkkomyymälän parissa.