• Toimitus alk. 5,90€
  • Ilmainen toimitus yli 50€ tilauksiin
  • Teemme työtä ympäristön ja lähimmäisen hyväksi
  • Toimitus alk. 5,90€
  • Ilmainen toimitus yli 50€ tilauksiin
  • Teemme työtä ympäristön ja lähimmäisen hyväksi

Poistettujen tekstiilien kohtalo

Mitä meillä tapahtuu myymättömälle tekstiilille?

Talentti-kierrätys myy lahjoituksena tulleita vaatteita ja tekstiilejä. Mutta mitä tekstiilille tapahtuu, jos se ei päädykään myyntiin?

Pitkällä kierrätyskokemuksellamme olemme pyrkineet varmistamaan, että tekstiili kierrätetään mahdollisimman pitkälle ympäristöä säästäen. Vaate käydään tarkasti läpi, ennen kuin se otetaan kivijalkamyymälään tai verkkomyymälään myyntiin. Myyntiin ei tietenkään oteta rikkinäistä, haalistunutta, likaista tai liian kulunutta vaatetta. Meillä poistoon menevä tekstiili lajitellaan joko polttoon meneväksi tai uusiotuotemateriaaliksi.

Uusiotuotteet

Teemme yhteistyötä ympäristötuotteita valmistavan Dafecor Oy:n kanssa. Uusiotuotteeksi menevä tekstiili lajitellaan ensin materiaalin mukaan. Monesta materiaalista tehdään teollisuuspyyhkeitä. Villa ja keinokuidut menevät suojanauhoihin ja öljynimeytys-sekä puutarhamattoihin. Uusiotuotteisiin menevistä vaatteista leikataan leikkureiden avulla pois kaikki kovat osat, kuten napit, vetoketjut, kovat saumat, pesulaput ja printtikuvat, Leikkauksen jälkeen nämä valmiit valmiit teollisuuspyyhkeet paalataan 8-10kg paketeiksi. Näitä tuotteita menee niin pienostajille kuin yrityksillekin. Niitä voidaan käyttää monenlaisissa teollisuuden kunnossapitotehtävissä, kuten esimerkiksi pyyhkimisessä, siivouksessa ja kuivaamisessa. Lajittelu ja materiaalien käsittely työllistävät paikallisia ihmisiä.

Poistotekstiilit lajitellaan materiaalin mukaan.

Tekstiileistä leikataan sopivia paloja siihen soveltuvalla leikkurilla. Myös kovat osat, kuten napit ja vetoketjut, leikataan pois.

Valmiita konepyyhkeitä pakattuina 10kg paaleihin.

Mikä ei kelpaa uusiokäyttöön?

Vaikka pyrimme kierrättämään mahdollisimman monta materiaalia, niin joillekin asioille meillä ei ole käyttöä. Kovin pienet kappaleet, kuten sukat, alusvaatteet ja vauvanvaatteet, ovat haastavia kierrätettäviä. Näistä villa on poikkeus, ja otammekin mielellämme vastaan villasukkia ja villavaatteita. Likainen tai haiseva vaate tai tekstiili on ehdoton ei: Sellaiset kuuluu jokaisen itse toimittaa sekajätteeseen. Myöskään rikkinäiset tai parittomat kengät eivät kuulu kierrätykseemme.

Meille voi lahjoittaa vaatteita ja kodintekstiilejä suljetuissa muovipusseissa kuvassa näkyviin bokseihin, joita löytyy myymälöidemme edustoilta. Näin hyväkuntoinen vaate tai tavara voi vielä löytää hyvän kodin tai jatkokäyttöpaikan!

Kierrättämällä teemme hyvää yhdessä.