• Toimitus alk. 5,90€
  • Ilmainen toimitus yli 50€ tilauksiin
  • Teemme työtä ympäristön ja lähimmäisen hyväksi
  • Toimitus alk. 5,90€
  • Ilmainen toimitus yli 50€ tilauksiin
  • Teemme työtä ympäristön ja lähimmäisen hyväksi

Työkokeilijana verkkokaupassa

Kello on varttia vaille kahdeksan kun saavun Kankitielle. Vastassa on hymyileviä kasvoja ja iloisia tervehdyksiä. Taukohuoneessa tuoksuu jo kahvi, ja pian nauru ja puheensorina täyttävät huoneen. Aamukahvin ohessa vaihdetaan kuulumisia ja suunnitellaan päivän ohjelmaa. Kohta kaikki ovat taas hajaantuneet omille työpisteilleen ja lämmin ilmapiiri täyttää koko Kankitien.

Minä olen Ida. Olen 24-vuotias rempseä ja empaattinen ilopilleri Tikkakoskelta, ja aloitin työkokeilun verkkokaupassa huhtikuussa 2021. Ehdin olla työttömänä useamman kuukauden kunnes eräs läheiseni vinkkasi että Jyväskylän Katulähetyksellä voi tehdä vapaaehtoistöitä. Innostuin asiasta heti, sillä arki ilman rutiineja ja tekemistä alkoi ottaa jo koville ja päivät tuntuivat merkityksettömiltä ja yksinäisiltä.

Aloitin kierrätyskeskuksella vapaaehtoistoiminnan ja ensimmäisenä päivänä päädyinkin jo verkkokaupan puolelle auttelemaan. Sillä tiellä ollaan yhä, sillä vain muutama päivä myöhemmin minulla oli työkokeilusopimus kädessä.

Verkkokaupassa ja sen taustalla on paljon enemmän työtä kuin äkkiseltään voisi luulla. Sen lisäksi että tuotteista otetaan kuvat ja ne laitetaan myyntiin, ne myös ensin laitetaan myyntikuntoon ja tuotteille tehdään tuotekortit. Tuotteen saapumisesta siihen että se päätyy verkkokauppaan on pitkä matka, joka sisältää useita eri vaiheita.

Tuotteiden käsittelyn ja tuotteiden verkkokauppaan laittamisen lisäksi olen päässyt myös osallistumaan meidän sosiaalisen median kanavilla. Olen suunnitellut kuvituskuvia ja päässyt tekemään tuotteista erilaisia asetelmia ja sommitelmia meidän Instagramia ja Facebook sivuja varten. Sen lisäksi että olen päässyt käyttämään luovuuttani ja saanut tekemistä arkeen, olen myös päässyt osaksi huikeaa ja kannustavaa porukkaa jossa jokainen saa olla täysin oma itsensä.