• Toimitus alk. 5,90€
  • Ilmainen toimitus yli 50€ tilauksiin
  • Teemme työtä ympäristön ja lähimmäisen hyväksi
  • Toimitus alk. 5,90€
  • Ilmainen toimitus yli 50€ tilauksiin
  • Teemme työtä ympäristön ja lähimmäisen hyväksi

Vinkit löytöjen tekemiseen kierrätyksistä

Kootut vinkit kirppislöytöjen tekemiseen

Kierrätyskeskuksilla, kirpputoreilla ja nettikirppiksillä kävijöitä on monenlaisia. Osalle kirppareilla kiertely on harrastus, johon käytetään enemmänkin aikaa, kun taas joku saattaa käydä kirppareilla vain etsiessään jotain tiettyä tarvitsemaansa asiaa. Kokosimme yhteen hyviä vinkkejä kirpparilöytöjen tekemiseen. Toivomme, että vinkit innostaisivat käymään useammin kirppareilla ja auttaisivat tekemään kivoja löytöjä. Jutun kuvat on otettu Jyväskylän Talentti Seppälänkankaan kierrätysmyymälästä.

1. Käy usein

Kirppareilla kannattaa käydä usein. Aina ei löydä mitään ostettavaa, mutta todennäköisyys löydöille kasvaa, mitä useammin käy. Koskaanhan ei ennalta tiedä, mitä tällä kertaa löytyy. Lähimmällä tai matkan varrella olevalla kirpparilla on helpoin käydä, mutta välillä kannattaa vierailla myös kauempanakin tai kiertää vaikka kerralla useampikin kauppa.

2. Muista tutkia tarkasti

Muista "penkoa" eli käydä tarjontaa tarkasti läpi. Pikaisella silmäilyllä ei välttämättä tule huomanneeksi potentiaalista tuotetta kaiken tavaramäärän keskellä. Käynnille kannattaa siis varata hieman enemmän aikaa kuin pikaiselle visiitille lähimarketiin. Joskus se kiva löytö on sellaisessa hyllyssä tai rekissä, mikä ei päälle päin näytä ensimmäisellä vilkaisulla kaikkein mielenkiintoisimmalta. Joskus myymälöissä on myös erilaisia löytönurkkia, jotka kannattaa tarkastaa.

3. Sovita vaatteita

Jos on sovitusmahdollisuus, kannattaa hutiostoksien välttämiseksi käyttää kirppareillakin aikaa sovittamiseen. Kirppariltakaan ei kannata kantaa mitään epäsopivaa kotiin vain siksi, kun halvalla saa. Ympäristön puolesta kannattaa tietenkin kierrättää omat hutiostokset eteen päin joko myymällä tai lahjoittamalla.

4. Katso tavaroita uusin silmin

Tämä on taito, mikä kehittyy ajan myötä. Katselemalla tavaroita tai vaatteita uusin silmin voit tehdä kivoja löytöjä! Jos pukeudut aina tummiin väreihin, ohitatko automaattisesti värikkäämmät vaatteet niihin vilkaisematta? Joskus on kiva kokeilla jotain uudenlaista tyyliä, mihin kirppisostokset ovatkin hyvä keino. Isomman kierrätyskeskuksen tavaramäärää katsoessa voi olla haastavaa miettiä, mikä sopisi omaan kotiin. Käy tavaroita avoimin mielin läpi. Tavaroilla voi olla alkuperäisestä käyttötarkoituksesta poikkeavia käyttömahdollisuuksia. Jos harrastat käsitöitä tai tuunauksia, niin katsele tavaroita aina sillä silmällä, voisiko niistä tehdä jotain tai hyödyntää jonkin osan.

5. Tee ostoslista ei-kiireellisille ostoksille

Jos olet ahkerampi kirppistelijä, kannattaa itselleen tehdä muistilista tarvittavista vaatteista ja tavaroista. Ainahan ostoksilla kierrellessä ei edes muista, että tarvitsisikin lähiviikkoina kumisaappaat lapselle, kukkaruukun parvekkeelle tai säilytyskorin avaimille. Nimenomaan moni tällainen pieni tai ei-niin-kiireellinen ostos on mahdollista löytää kierrätettynä! Puhelimessa kulkeva muisti-tai ostoslista on kätevä, koska voit myös ennakoida sesonkituotteetkin hyvissä ajoin. Esimerkiksi talvitakki voi löytyä itsepalvelukirpparilta keväällä, kun ihmiset siivoavat kaapeistaan tilaa kesävaatteille.

6. Laajenna käsitystäsi siitä, mitä voi löytää kierrätettyinä

Suurelle osalle ihmisistä on jo tuttua ostaa kierrätettyjä vaatteita ja huonekaluja. Mutta niin tuttua ei olekaan, että kierrätettyinä voi löytää myös esimerkiksi urheilu-ja harrastusvälineitä, elektroniikkaa, mattoja, keittiötarvikkeita tai vaikkapa tarvikkeita lemmikeille.

6. Tutustu nettiostomahdollisuuksiin!

Ensimmäisenä tietenkin mainitsen oman verkkomyymälämme, jossa ostaminen on tehty mahdollisimman helpoksi. Jotkin osto-ja myyntiliikkeet myyvät isompia tuotteita netin ja jopa somen kautta. Facebook-kirppisryhmät ovat nykyään suosittu tapa ostaa ja kierrättää. Tori.fissä voit hakea tuotteita omalta alueeltasi tai omalla hakusanallasi. Omat lempimyymälät kannattaa ottaa seurantaan erilaisissa somekanavissa, niin kuulet ensimmäisenä esimerkiksi erilaisista teemapäivistä tai sesonkialennuksista.

Shoppailu kotisohvalla

Meiltä Talentti-verkkomyymälästä voit ostaa tuotteita hyvillä mielin netistä. Tuotteemme on käyty useaan kertaan läpi monin eri silmin, jotta myyntiin päätyy vain taatusti ehjää, puhdasta ja hyväkuntoista tavaraa. Tuotteistamme löytyy kuvaukset, mitat ja suurennettavat kuvat, joiden avulla tuotteeseen on helppo tutustua. Toimitusvaihtoehdoistamme voit valita niin postipaketin, pakettiautomaatin kuin kotiinkuljetuksenkin. Pakkaamme tuotteet huolellisesti matkaan. Tuotteet voi myös ostaa valmiiksi keräiltynä myymälänoutona, jolloin voit noutaa ne Seppälänkankaalta.

Toivottavasti näillä vinkeillä iski kierrätysinto. Blogiimme on tulossa lisää kierrätysaiheisia juttuja ja vinkkejä, joten pysykää kuulolla!